Carattest_Logo

Wil je als particulier van autoverzekeraar veranderen, dan moet je je schadehistoriek voorleggen aan de verzekeraar met wie je een nieuw contract wil sluiten. Dat attest krijg je van je vorige verzekeraar bij het verstrijken van het contract of als je er hem om vraagt. Ben je het document kwijt dan kun je het vanaf nu zelf opvragen via  Car@ttest.

www.carattest.be groepeert de schade-attesten afgeleverd sinds 1 april 2013. Als verzekeringnemer ben je de enige persoon die het schadeattest kan raadplegen en afdrukken. Dit kan door middel van een kaartlezer, de identiteitskaart en pincode nadat je je hebt begeven op www.carattest.be. De verzekeringsonderneming of je verzekeringstussenpersoon staat tot je dienst om je hierbij bij te staan.

De zoekopdracht verloopt op basis van de gegevens vermeld op de identiteitskaart (naam, voornaam, geboortedatum en postcode), maar kan worden uitgebreid naar andere zoekelementen zoals nummerplaat, nummer van de verzekeringspolis, naam van de verzekeringsonderneming, enz. Op de website van car@ttest vind je een gedetailleerde handleiding (onder “hulp”) alsook de lijst van de verzekeringsondernemingen die de attesten aan car@ttest leveren.

De site wordt beheerd door het Economisch Samenwerkingsverband Datassur, dat instaat voor eventuele rechtzetting van gegevens en het waarborgen van de vertrouwelijkheid.