059/32.09.74 mm@kantoormahieu.be

Rechtsbijstand binnenkort fiscaal aftrekbaar

Wie een rechtsbijstandverzekering wil afsluiten, kan binnenkort rekenen op een fiscaal voordeel van 120 euro. Dat heeft de ministerraad onlangs beslist. Met de maatregel hoopt minister Koen Geens (CD&V) Justitie voor iedereen toegankelijk te houden. Een...

Wat als je ouder de opname in een zorginstelling niet zelf kan betalen?

98% van de senioren wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar alleen wonen is spijtig genoeg niet voor iedereen haalbaar. Op dat moment dringt zich een verblijf in een zorginstelling op. Aan dit verblijf zijn aanzienlijke kosten verbonden. Wat als het pensioen...

DIV enkel nog op afspraak

Vanaf 04/02/2019 behandelen alle DIV-antennes, net zoals de loketten in Brussel, alle aanvragen tot inschrijving enkel en alleen nog OP AFSPRAAK. Het gaat hierbij om de ‘normale’ inschrijvingen (inclusief duplicaten, overdrachten, verbeteringen, …) en de aanvragen...

Wat na de storm?

Rechtsbijstand binnenkort fiscaal aftrekbaar

Wie een rechtsbijstandverzekering wil afsluiten, kan binnenkort rekenen op een fiscaal voordeel van 120 euro. Dat heeft de ministerraad onlangs beslist. Met de maatregel hoopt minister Koen Geens (CD&V) Justitie voor iedereen toegankelijk te houden.

Lees meer…

Wat als je ouder de opname in een zorginstelling niet zelf kan betalen?

98% van de senioren wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar alleen wonen is spijtig genoeg niet voor iedereen haalbaar. Op dat moment dringt zich een verblijf in een zorginstelling op. Aan dit verblijf zijn aanzienlijke kosten verbonden. Wat als het pensioen van de bewoner ontoereikend is? Ben je als kind wettelijk verplicht deze kosten te dragen? Kan het OCMW de kosten van je terugvorderen?

Lees meer…

DIV enkel nog op afspraak

Vanaf 04/02/2019 behandelen alle DIV-antennes, net zoals de loketten in Brussel, alle aanvragen tot inschrijving enkel en alleen nog OP AFSPRAAK.

Het gaat hierbij om de ‘normale’ inschrijvingen (inclusief duplicaten, overdrachten, verbeteringen, …) en de aanvragen voor ingevoerde voertuigen. Enkel de inschrijvingsaanvragen waarbij alle nodige documenten aanwezig zijn, worden behandeld.

De DIV-antenne zal vrij toegankelijk blijven voor het publiek zonder afspraak, maar enkel om een aanvraagformulier te deponeren in de daartoe voorziene brievenbus, die zich in de antenne zelf bevindt.

Hoe ?

Ga naar de DIV-website en maak onmiddellijk een afspraak.