Het waait nu al stevig en dat zal er allesbehalve beter op worden. Tussen vrijdagmiddag en zaterdag om middernacht verwacht het KMI een storm tot zware storm boven de Belgische Noordzee. Dat meldt weerman David Dehenauw.

De storm zou gepaard kunnen gaan met rukwinden over de noordwestelijke landshelft tussen 100 en 130 km/u. Daarom zouden sommige provincies opgeschaald worden naar code oranje. De storm, die een kracht van 9 à 10 Beaufort zou kunnen halen, zou ook gepaard kunnen gaan met schade, waarschuwt de weerman.

Momenteel heeft het KMI code geel afgekondigd voor woensdagavond 21 uur tot en met vrijdagochtend 2 uur voor heel het land. In de loop van vrijdagnamiddag zou dat voor sommige provincies in het noordwesten van het land en de kust dus kunnen worden opgeschaald naar code oranje.

Veranker wat los zit

“In het meest optimistische scenario verwachten we windstoten tot 100 km/u, in het slechtste scenario gaat het om windstoten tot 130 km/u aan de kust”, verduidelijkt Dehenauw. Het KMI baseert zich daarvoor op computermodellen, die al sinds dinsdag bevestigen, dat er zwaar stormweer zit aan te komen. In de loop van donderdag en vrijdag zou het KMI meer details kunnen geven, maar Dehenauw laat nu alvast weten dat mensen, indien nodig, losse structuren best al kunnen verankeren.

Bron: Belga

Wat te doen bij schade?

Zo vlug mogelijk contact opnemen met ons zodat wij een schadedossier kunnen openen en een bezoek van een expert kunnen plannen.
Een schadegeval aangeven kan via deze website, via mm@kantoormahieu.be, 0472/56 37 80 of uw MySigura-toegang.

Zorgen dat de schade niet erger wordt door bijvoorbeeld het afdekken van een kapotte koepel of het voorlopig dichten van een stukgeslagen raam.

In afwachting van de komst van de expert of je makelaar foto’s maken van de schade, een lijst opmaken van de schades, aankoopfacturen verzamelen, enzovoort…

Nagaan bij je huurders of er schade is. Indien ja, aan hen vragen om foto’s te maken van de schade en de nodige maatregelen te nemen zodat de schade niet erger wordt.

Ingeval van schade aan het gebouw veroorzaakt door derden (bv. pannen van de buren vallen op je veranda) is het goed dat je de gegevens van je buur doorgeeft aan ons.