Mijn zoon is tijdens een schoolreis naar ItaliŽ ernstig gevallen. Komt de school nu tussen voor zijn medische kosten?

Wie medische kosten heeft door een ongeval op reis, kan in de eerste plaats op het ziekenfonds rekenen dat alvast een deel van de kosten op zich zal nemen. Voor het overige deel van de kosten kunnen volgende verzekeringen mogelijk tussenkomst bieden:In de meeste gevallen is de school zo verstandig geweest om een†reisverzekering aan te gaan wanneer er een schoolreis georganiseerd wordt zoals de klassieke ďRomereisĒ. In dat geval kan deze inderdaad zorgen voor eventuele repatriŽring, medische kosten in het buitenland, enzovoort.

Bovendien hebben nagenoeg alle scholen een verzekering voor hun burgerlijke aansprakelijkheid. Wanneer omwille van een fout van bijvoorbeeld de organiserende leerkracht een ongeval plaatsheeft waarbij uw kind gewond geraakt, komt deze verzekering tussen.

Daarnaast hebben de meeste scholen ook een ongevallenverzekering†voor hun leerlingen. Als die er is, hoeft er geen sprake te zijn van een fout of een nalatigheid van een werknemer van de school. Maar de dekkingen zijn vaak minder ruim dan bij de verzekering van de burgerlijke aansprakelijkheid.

Als geen van bovenstaande verzekeringen u verder kunnen helpen, kan u nog altijd terugvallen op uw eigen verzekeringen, zoals een hospitalisatiepolis of een individuele ongevallenpolis.

(bron: Assuralia)