inbraak-auto_0

 

 

Ik heb mijn auto verzekerd met een omniumverzekering. Als mijn laptop uit mijn auto gestolen wordt, wordt die dan vergoed?

Neen. Een omniumverzekering beschermt je tegen diefstal van jouw wagen zelf of schade ingevolge een poging daartoe, niet van de spullen die er in liggen. Dit zijn de zogenaamde “goederen” en worden niet gedekt in een omniumverzekering. Hetzelfde geldt dus voor fototoestellen, GPS-toestellen, GSM’s, enzovoort.

De inbraakschade aan je wagen is wel gedekt in een omnium- en mini-omniumverzekering. Wanneer de dieven voor het stelen van je laptop bijvoorbeeld een raam van de auto gebroken hebben, wordt de schade aan dat raam wel vergoed als je verzekerd bent voor diefstal. Meestal moet je wel een vrijstelling of franchise betalen.

De woningverzekering kan onder bepaalde voorwaarden een oplossing bieden. Wanneer de laptop namelijk gestolen werd doordat er geweld werd gepleegd of bedreigingen werden geuit tegen de verzekerde persoon, kan de diefstaldekking van de woningverzekering – ten minste, indien je ervoor gekozen heeft om ook diefstal te verzekeren en voor zover de laptop deel uitmaakt van de verzekerde inhoud – tussenkomst verlenen voor de gestolen laptop. Ook hier kan er sprake zijn van een franchise en van vergoedingsplafonds.

Beter voorkomen dan genezen!

Om diefstal en schade daardoor aan je wagen te vermijden, laat je beter geen waardevolle zaken achter in de wagen.

bron: ABCverzekering.be