Aarzel niet om uw vakantie te boeken! Met de reisverzekeringen van Allianz Assistance kunt u met een gerust hart op vakantie vertrekken. Voor meer informatie contacteer ons!

Een skiongeval, een echt verhaal

Dit is het verhaal van Koen, een man die even terug kind wou zijn, maar dat had pijnlijke gevolgen…

Koen vertrok in februari, zoals elk jaar, op skivakantie met zijn familie en wat vrienden. Dit jaar was de bestemming lmst in Oostenrijk. Skiën doet hij al lang en heeft hij dus ook volledig onder de knie. Na een klein weekje skiën beslist Koen dan ook dat hij wel wat afwisseling kan gebruiken. Hij wil zich

terug kind voelen en beslist daarom de slee op te kruipen. Maar dan loopt het mis…

De slee haalt hij vanonder het stof in de skihut en sleurt hij mee de berg op. Alles gaat goed, maar dan verliest Koen de controle. Hij kan niet meer afremmen en de slee lijkt zijn eigen wil te hebben. Koen botst aan volle snelheid tegen een muur. Hij beseft even niet wat er is gebeurd maar dan voelt hij de pijn aan zijn linkerbeen.

Hij ligt natuurlijk op de piste en daar kan een ambulance niet zomaar bij. Dus onmiddellijk wordt een helikopter opgeroepen en die brengt hem naar het ziekenhuis. Een zeer noodzakelijke, maar zoals u zich wel kan inbeelden ook zeer kostelijke evacuatie.

In het ziekenhuis wordt hij onmiddellijk geopereerd aan de meervoudige breuk aan zijn linkerbeen. Een operatie die gelukkig heel goed verloopt. Dankzij de reisverzekering van Koen, worden de kosten voor die operatie rechtstreeks met het ziekenhuis geregeld. En over de kosten van de helikopter moest Koen zich ook geen zorgen maken. Zodra hij de factuur had ontvangen heeft hij deze naar de reisverzekering kunnen doorsturen en hebben zij de kosten voor de evacuatie per helikopter rechtstreeks betaald.

Koen kon natuurlijk onmogelijk, zoals gepland, per vliegtuig terugkeren naar België. En ook daar kon de reisverzekering helpen. 2 dagen na de melding van het ongeval werd Koen gerepatrieerd per ambulance met alle nodige begeleiding.

Koen kwam veilig thuis aan. En ook de kosten van de nazorg in België kon hij indienen bij zijn reisverzekering.

Nu gaat het goed met Koen en ook dit jaar staat een skivakantie op de planning. En zijn reisverzekering, die is ook al in orde!