U bezit een tweedehands voertuig dat in België in gebruik werd genomen vóór 31 maart 2014, maar u heeft het nagelaten dat voertuig in te schrijven tijdens de regularisatieperiode die op 11 december 2017 werd beëindigd. Wat te doen?

• Verzamel de goedkeuringsdocumenten van het voertuig:
• Het origineel Europees (CoC) of Belgisch gelijkvormigheidsattest (of duplicaat) of een duidelijk leesbare kopie;
• Of een attest van verlies/diefstal van het gelijkvormigheidsattest afgeleverd door de Politie voor zover de bromfiets er ooit één gehad heeft.
• Begeef u met uw document naar een Bpost-kantoor. Bpost zal de technische gegevens van uw voertuig intoetsen en overmaken aan de DIV.
• Indien de overdracht van gegevens mislukt zou zijn, voeg dan het bewijs van verwerping door de informatica bij het formulier voor de aanvraag tot inschrijving dat u bij uw verzekeraar verkrijgt. Bezorg dat alles aan de DIV.
• Indien alles in orde is: u zal van Bpost een formulier voor de aanvraag tot inschrijving ontvangen dat u dient te vervolledigen, te ondertekenen en voor te leggen aan uw verzekeraar. Uw verzekeraar zal dan de inschrijving verwezenlijken via de toepassing WebDIV en zal u een fiche bezorgen met daarop de korte inhoud van de inschrijving.
De postbode bezorgt u daarna een kentekenplaat die u op uw voertuig bevestigt.(kostprijs: 42 euro). Bewaar zorgvuldig het kentekenbewijs (het kentekenbewijs bestaat uit twee delen : één luik voor te bewaren thuis en één om te bewaren in uw voertuig).

Opgelet: de speed-pedelecs, bijzonder geval

De beslissing werd genomen om een bijkomend jaar toe te kennen voor de regularisatie van gebruikte speed-pedelecs.

Gelieve nog enig geduld uit te oefenen tot de reglementering daaromtrent aangepast is. U zal worden geïnformeerd over de te volgen werkwijze.

Indien u niet beschikt over een Europese goedkeuring voor uw speed-pedelec, neemt u best de nodige stappen om een individuele goedkeuring te bekomen bij één van de Gewesten.

Opgelet: een voertuig zonder goedkeuring mag niet in het verkeer worden gebracht.

Bron: DIV