Voortaan hoeven bestuurders bij een aanrijding geen papieren aanrijdingsformulier meer te gebruiken. Dankzij de app Crashform kunnen zij met een smartphone of tablet de aangifte invullen.

“De onmiddellijke, elektronische aangifte van een aanrijding via Crashform betekent zowel voor de verzekerden als voor de verzekeraars pure tijdswinst”, benadrukt Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen. Het gebruik van de nieuwe app verkleint bovendien het risico op foutjes of onvolledige informatie.

Met Crashform, beschikbaar in Google Play en App Store*, kan je van tevoren je persoonlijke- en verzekeringsgegevens invullen om ze in geval van aanrijding bij de hand te hebben. De verzekeraars zullen op de groene kaarten (verzekeringsbewijs) een QR-code aanbieden die je kan scannen om je verzekeringsgegevens automatisch in te geven op de plaats van het ongeval. Daarna volstaat het om in geen tijd de omstandigheden van het ongeval aan te vinken, de schade aan de voertuigen aan te geven en foto’s toe te voegen. Eenmaal de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekend is, komt zij onmiddellijk terecht in je eigen mailbox, in die van je verzekeraar en in die van je tussenpersoon, als diens e-mailadres vermeld is.

Assuralia is opgetogen over de app en spreekt over een nieuwe consumentvriendelijke stap in het tijdperk van de digitalisering. Nu is het aan de consument om de app uit te proberen. 1 op 16 landgenoten zal hem dit jaar effectief nodig hebben, want volgens de jongste cijfers van Assuralia veroorzaken 6,35% van de bestuurders van personenwagens (categorie “Toerisme en Zaken”) in België binnen het jaar een ongeval.

Noot: het papieren aanrijdingsformulier blijft even goed geldig.

De verzekeraars onderzochten welke ‘type-aanrijdingen’ zich in ons land het meest voordoen. De top 5 ziet er als volgt uit:

  1. Aanrijding met stilstaand voertuig (28%)
  2. Kop-staartaanrijding (26%)
  3. Voertuig voert maneuver uit (23%)
  4. Voertuig verandert van rijstrook (6%)
  5. Voorrang van rechts (5%)

(*) iOS 9.0 of hoger, Android 4.4 of hoger

Maak je intussen gebruik van ‘Crashform’, de applicatie voor een snelle aangifte en regeling van verkeersongevallen? Lees dan hier meer informatie en voeg de gegevens van ons kantoor toe! Zo kunnen wij je spoedig helpen met je dossier.