verkeersboete

 

 

 

 

 

Vanaf 16 september verstuurt de overheid boetes en schikkingen rechtstreeks naar de vaste bestuurders van bedrijfsvoertuigen.

De overheid en de voertuigverhuursector moeten telkens een hele administratie voeren om boetes en vragen toe te wijzen aan de gebruikelijke of vaste bestuurders van lease- en huurwagens. Met hulp van het digitale platform Fines Management Services (FMS) wordt de papieren administratie overbodig en blijft de persoonlijke levenssfeer van de chauffeurs optimaal gevrijwaard. Werkgevers mogen immers wettelijk gezien geen kennis nemen over de aard of inhoud van verkeersovertredingen die hun werknemers begaan.

De overheid kan nu de identiteit van individuele bestuurders achterhalen en hen rechtstreeks contacteren wanneer zij een overtreding begaan of een vraag van het parket krijgen. En dat zonder tussenkomst van de lease- of verhuurmaatschappij of van de werkgever.

Het volledige artikel kunt u nalezen via volgende link: http://www.traxio.be/nl/voor-u/nieuws/2015/09/boete-bedrijfswagen-direct-naar-bestuurder/